За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
 

Еко-училница

Еколошко образование е процес преку кој луѓето ги изучуваат и истражуваат еколошките проблеми и се вклучуваат во нивното решавање

Според Меѓувладиниот панел за климатски промени (IPCC), потребни се драстични мерки за да се ограничи глобалното затоплување на 1,5 °C

Меѓувладиниот панел за климатски промени (IPCC) смета дека ограничувањето на глобалното...

прочитај повеќе