Во повардарскиот дел на Македонија, централно поставено, во речиси совршен правоаголен триаголник се простира македонската степа - едно од најретките подрачја и екосистеми во Европа.

 

ТВ верзија Албанска верзија

Документарниот филм „Македонската степа“ го изработи Институтот за комуникациски студии.