fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Експедиција Долни Дисан

Територијата на Македонија е скриена ризница во која се наоѓаат палеонтолошки остатоци со светско значење. Некаде во сувите и песочни ридови на Долни Дисан кај Неготино, можеби се крие и тајната за еволутивното потеклото на целото човештво. Погледнете ја теренската авантура на тимот од Природно-научниот музеј на Македонија, додека слој по слој на почва ги откриваат тајните стари неколку милиони години.

Автор: Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
Камера: Владимир Димоски, Костадин Пеливанов
Монтажа: Владимир Димоски, Борче Крстевски
2д анимација: Филип Велковски, според цртеж од Асен Игнатов
Теренски истражувачи: палеонтолошко одделение Природонаучен музеј на Македонија и палеонотолошко одделение Природонаучен музеј Софија

Сподели