fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Јабланица – природата не познава граници

Поделена на две речиси идентични половини, планината Јабланица се простира и на македонска и на албанска страна. За жал, Јабланица ја дели приказната како и многу други планини во Македонија. Во соседството таа е заштитена како национален парк, а кај нас се уште не. Јабланица заслужува да добие третман соодветен на непроценливата вредност што ја има, за заштита на уникатноста на релјефот, разновидноста и густината на шумите, биодиверзитетот, долините, езерата и изворите.

ТВ верзија
Албанска верзија

Документарниот филм „Јабланица – природата не познава граници“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели