fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Мали решенија на големи проблеми – 2

Македонија не е единствена во борбата за рамнотежа меѓу екологијата и економијата – граѓаните во Босна и Херцеговина со години се трудат да го спречат градењето на малите хидроцентрали. Возможен ли е компромис со кој ќе се задоволат енергетските потреби на овие земји во развој и истовремено – ќе се зачува природното наследство?

Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Автор: Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
Новинари: Слаѓан Томиќ, Владимир Николоски
Монтажа: Борче Крстевски
Камера: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов, Владимир Димоски, Анес Турковиќ

ТВ верзија

Сподели