fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Последните бедеми на европската природа

Патуваме низ дел од заштитените подрачја во Македонија, Србија и Хрватска обидувајќи се да сфатиме што можеме да научиме едни од други кога станува збор за нивното управување. Папук, Засавица, Караслари, Тиквеш, Дојран и Смоларските водопади се само дел од жариштата на биодиверзитет на Балканот – смарагдот на европското природно наследство.

 

Новинари: Влатка Корен, Тихана Бајиќ
Сниматели: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов, Марко Петровиќ
Монтажа: Борче Крстевски
Режија: Ана Алексовска
Автор: Кирил Пржо Арсовски
Водител: Ѓорѓи Нешкоски

Сподели