fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Поважната страна на Мариово

Мариово е познато по својата богата културна и ентонолошка историја, но тоа крие и голема природна вредност. Мариовскиот предел поседува огромни естетско-визуелни вредности поради својата типична архитектура, но и поради специфичниот релјеф и пејзажи. Денес, ерозијата, иселувањето и идните планови за нови хидроцентрали се опасност овој регион засекогаш да исчезне.

ТВ верзија

Албанска верзија

Документарниот филм „Поважната страна на Мариово“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели