fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Заборавените природни архиви

Пештерите претставуваат едни од неистражните природни богатства. Со тајните кои ги кријат тие преставуваат вистински заборавени архиви.

Научниците ги вреднуваат пештерите како природни подземни лаборатории. Од голема важност е фактот што пештерите и другите процепи во варовничките карпи се директни носители на системите на подземни води. Пештерите во себе кријат тајни постари од сите пишани истории за нашата држава. Потребно е пештерите и да ги изучуваме, но и да ги заштитиме. Преку проучувањето на земјините длабочини, го продлабучуваме значењето и за нашето постоење.

ТВ верзија

Албанска верзија

Документарниот филм „Заборавените природни архиви“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели