Палеонтолошкиот локалитет Стамер не е обележан и никаде не е назначена неговата важност. Тој е загрозен и од геолошките истражувања за резерви на јаглен.

Целиот документарец „Невидливо геолошко наследство“ гледајте го ТУКА.