Повеќе од 200 школки и десетици сомови од пресушените езерца во Градскиот парк во Скопје беа спасени благодарејќи на двајца граѓански активисти. Тие со денови ги хранеа и чуваа во своите домови додека градските власти ги чистеа коритата со тешка механизација.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Соња Петрушевска Поповска
Снимател: Борис Каевски
Монтажер: Ристо Душковски