За секој скопјанец има помалку од 10 метри квадратни зеленило, што е далеку од европскиот просек од 25 метри квадратни зеленило по жител, колку што е потребно за здраво и хумано живеење.

Целиот документарец „Урбано зеленило: Фактор за квалитетен живот“ гледајте го на следниот ЛИНК