fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
 

Екоучилница

Еколошка писменост е способност да се разбере човечкото влијание врз животната средина. Единствено преку неа се гради еколошката свест.
spored megjuvladiniot panel za klimatski promeni ipcc potrebni se drasticni merki za da se ogranici globalnoto zatopluvanje na 1.5 stepen

Според Меѓувладиниот панел за климатски промени (IPCC), потребни се драстични мерки за да се ограничи глобалното затоплување на 1,5 °C

Меѓувладиниот панел за климатски промени (IPCC) смета дека ограничувањето на глобалното...

прочитај повеќе