fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
galicica zariste na bioloska raznovidnost intro

Галичица, жариште на биолошка разновидност

Издигната меѓу Преспанското и Охридското езеро, Националниот парк Галичица е #Дома на повеќе од 3300 животински видови и околу 1700 растителни видови. Раскошните пејсажи и ендемските видови кои ги сретнуваме во овој простор, го прават ова природно катче исклучително вредна природна реткост во земјава. Прошетката низ неа му ја доверивме на Дејан Димиџиевски, стручен соработник за одржливо користење на природните ресурси на Националниот парк Галичица.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели