fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Small solutions for big problems

Macedonia, but also the region, are facing a great challenge. How to achieve energy independence without destroying nature. Small hydropower plants act as a cheap and quick solution to this, but the situation does not look like that on the ground. Watch the first part of the #Doma documentary, where we are looking for answers to the saga of small hydropower plants.

Host: Gjorgji Neshkoski
Author: Kiril Przho
Directed by: Ana Aleksovska
Camera: Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov
Editing: Borche Krstevski

Share