fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Small solutions to big problems – 2

Macedonia is not the only one fighting for balance between environment and economy – the citizens of Bosnia and Herzegovina have been trying for years to prevent the construction of small hydropower plants. Is a compromise possible that will meet the energy needs of these developing countries and at the same time preserve the natural heritage?

Authors

Gjorgji Neshkoski – Host
Kiril Przho – Author
Ana Aleksovska – Director
Slagjan Tomic, Vladimir Nikoloski – Journalists
Borche Krstevski – Editing
Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov, Vladimir Dimoski – Camera

Share