fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

The Story of Pchinja

Can the river flow of Pchinja be the first cross-border river protected area in the region? Exceptional geological features, rare species of plants and birds and exciting vistas – all of this accompanies Pchinja from its creation in Serbia until flowing in river Vardar.

Author: Kiril Przho
Director: Ana Aleksovska
Camera: Ivan Popovic, Ljubomir Domazetov, Vlatko Dzikovski
Editing: Borche Krstevski

Share