fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
grcija vo plamen featured

Грција во пламен

Старата дабова шума која не само што беше украс на вториот најголем грчки остров, Евиа, но служеше и како прехрана за голем дел од населението – изгоре во огромниот пожар што овој август ја зафати Грција.

Произведувачите на смола повеќе не ќе можат да заработуваат со својата професија – оваа шума ќе се обнови по најмалку 3 декади од сега. „Утре, тоа веќе не постои за нас“ – велат ужаснатите жители.

Климатските промени ќе бараат од нас нови методи за справување со катастрофите и брза адаптација кон новите услови.

Сподели