fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
golemite mali ekologisti intro

Големите мали екологисти

„Не дозволувајте да растеме во пластика!“ е пораката што ја испратија учениците од второ одделение во основното училиште „Браќа Миладиновци“ во Аеродром. Тие се лидери во собирање пластични шишиња во училиштето. Во изминатите две години училиштето кое е меѓу трите зелени училишта собрало околу 1 тон или 22 илјади големи пластични големи шишиња, а за возврат добило телевизор и парични средства кои се користат за набавка на наставни материјали.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели