За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Животната средина во извештајот на ЕУ

Фотографија од знамето на ЕУ, со текст: Според извештајот на Европската комисија од 2021 година, Македонија постигнала само ограничен напредок во заштитата на природата.

Загаденост на амбиенталниот воздух, неусешноста со справувањето и управувањето на отпадот како и слабиот напредок во остварување на целите за климатските промени се главните проблеми издвоените во овогодишниот извештај на Европската комисија за Македонија.

Поврзано  Од незнаење отпадот не го користиме како гориво
Сподели

samo-prasaj_gif-3