fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
kobna sudbina za dolinata na zdravi vodi srbija featured

Кобна судбина за „Долината на здрави води“ во Србија

„Долина на здрави води“ го нарекувале некогаш жителите во околината на Кралево местото каде што тече реката Сокоља поради 22 извори кои се слевале во неа. Тие сведочат дека со изградбата на мала хидроцентрала целосно е изместено нејзиното корито. На проблемот со нарушување на природата од овие енергетски капацитети подолг период укажуваат екологистите и населението во Србија, но тоа не ја спречи српската Влада да ги ги зголеми таканаречените повластени тарифи и на тој начин да ја поттикне изградбата на мали хидроцентрали.

Прочитајте ја целата приказна „Милионери на наша сметка“.

Оваа содржна ја изработи Институт за комуникациски студии.

Новинарка: Тихана Бајиќ
Снимател: Милош Милиќ
Монтажерка: Тихана Бајиќ

Сподели