fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

E mori lumi

Në Ballkan, përveç historisë dhe të kaluarës së trazuar, ne ndajmë burime natyrore dhe lumenj. Lumenjtë nuk na ndajnë, por as nuk na lidhin. Ato brenda vetes mbartin papërgjegjshmërinë tonë ndaj natyrës dhe e ndajnë me vendet fqinje. Me dokumentarin e ri të shkurtër mjedisor “E mori lumi” tregojmë historinë e tre lumenjve të Ballkanit, dëshmitarë të heshtur të ndotjes rajonale. Mirë se vini në sezonin e ri, të katërt të filmit DOMA – histori nga dhe për natyrën.

Autorë: Kiril Arsovski Przo, Zaneta Trajkoska, Ana Aleksovska
Pritësi: Gjorgji Neskoski
Regjia: Ana Aleksovska
Kamera: Ivan Popoviq, Ljubomir Domazetov
Redaktimi: Borce Krstevski
Faleminderit: Ivor Fuka, Tijana Bajic

Share