fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Ekspeditë: Disani i poshtëm

Territori i Maqedonisë është thesar i fshehur në të cilin gjenden mbeturina paleontologjike me rëndësi botërore. Diku në kodrat e thata dhe me rërë në Disan të poshtëm në Negotinë, ndoshta fshihet edhe sekreti për origjinën apo evolucionin e gjithë njerëzimit. Shihni aventurën në terren të ekipit nga Muzeu i Shkencave të Natyrës i Maqedonisë, duke zbuluar shtresë pas shtrese sekretet të vjetra disa miliona vite.

Autor: Kiril Përzho
Regjia: Ana Aleksovska
Kamera: Vlladimir Dimoski, Kostadin Pelivanov
Montazhi: Vlladimir Dimoski, Borçe Kërstevski
2D animacion: Filip Vellkovski sipas vizatimit të Asen Ignatov
Marjan Nojkov: banor i f. Disani i poshtëm
Biljana Garevska: paleontolog
Prof. Nikolla Spasov: paleontolog
Marko Naumovski: vullnetar në Muzeun e Shkencave të Natyrës, student i mjekësisë
Kërkime në terren: Seksioni i Paleontologjisë – Muzeu i Shkencave të Natyrës i Maqedonisë dhe Seksioni i Paleontologjisë – Muzeu i Shkencave të Natyrës, Sofje.

Share