fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Historia e Pçinës

Vallë është e mundur rrjedha e lumit Pçinja të bëhet zona e parë e mbrojtur lumore ndërkufitare në rajon? Dukuri të jashtëzakonshme gjeologjike, specie të rralla të bimëve dhe shpendëve dhe panoramë mbresëlënëse – të gjitha këto e shoqërojnë Pçinjën që nga formimi i saj në Serbi deri në hyrjen në Vardar.

Autor: Kirill Przho
Regjia: Ana Aleksovska
Kamera: Ivan Popoviq, Ljubomir Domazetov, Vlatko Xhikovski
Redaktimi: Borçe Krstevski

 

 

Share