fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Katastrofa natyrore

Në të kaluarën, katastrofat natyrore interpretoheshin si vullneti i Zotit. Por sot, në shekullin 21, mund të parashikojmë të paktën disa prej tyre dhe kështu të zvogëlojmë dëmet.

Cila është lidhja me ndryshimet klimatike dhe intensitetin e katastrofave natyrore si dhe cilat janë aksidentet më të shpeshta që prekin rajonin tonë – në dokumentarin e ri të Doma.

Autorë: Kirill Przho, Zhaneta Trajkoska, Ana Aleksovska
Udhëheqës: Gjorgji Neshkoski
Kamera: Ivan Popoviq, Ljubomir Domazetov
Montazh: Borçe Krstevski

Share