fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Tokën që po humbim

Pasojat e ndryshimeve klimatike, nuk janë më vetëm skenarë për të ardhmen. Para syve tanë po humbin ekosisteme të rëndësishme, tokë, brigje dhe jetë njerëzore.

Ishuj të fundosur, plazhe dhe shtëpi të zhytura në ujë janë vetëm disa nga pasojat me të cilat do të përballen vendet e Ballkanit Perëndimor në dekadat e ardhshme.

Autorë: Kiril Przo, Zhaneta Trajkoska, Ana Aleksovska
Aktor: Gjorgji Neshkoski
Montazhi: Borçe Krstevski
Kamera: Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov
Mbështetje lokale: Vuk Vujisiq, Altin Furtizi
Falënderim për: Suzana Ganiq

Share