fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Zgjidhje të vogla për probleme të mëdha

Maqedonia nuk është e vetme në luftën për ekuilibër midis ekologjisë dhe ekonomisë – qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës janë përpjekur me vite të parandalojnë ndërtimin e hidrocentraleve të vogla. A është i mundur një kompromis që do të plotësojë nevojat energjetike të këtyre vendeve në zhvillim dhe në të njëjtën kohë – të ruhet trashëgimia natyrore?

Autorë:
Gjorgji Neshkoski – udhëheqës
Kirill Przho – autor
Ana Aleksovska – regjisore
Slagjan Tomiq, Vlladimir Nikolloski – gazetar
Borçe Krstevski – montazh
Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov, Vladimir Dimoski – kameramanë

Share