fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Zgjidhje të vogla për probleme të mëdha

Maqedonia, por edhe rajon janë para një sfidë të madhe. Si të fitojnë pavarësi energjetike pa shkatërruar natyrën. Hidrocentralet e vogla duken si një zgjidhje e lirë dhe e shpejtë. Por në terren, situata nuk duket e tillë. Shikoni pjesën e parë të dokumentarit në #Doma, ku ne kërkojmë përgjigje për sagën për hidrocentralet e vogla.

Udhëheqës: Gjorgji Neskoski
Autori: Kiril Przho
Regjia: Ana Aleksovska
Kamera: Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov, Marko Noviçiq
Redaktimi: Borçe Krstevski

Share