fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ke potoneme vo otpad dodeka se izgradat regionalni deponii featured

Do Të Fundosem në mbeturina, derisa të ndërtohen deponitë rajonale

Për vite me radhë, planet për të ndërtuar qendra rajonale për menaxhim të mbeturinave kanë ngecur për arsye banale dhe njëra prej tyre është pamundësia e disa komunave për të rënë dakord se kush do t’i administronte deponitë e përbashkëta. Jo efikasiteti i qeverisë lokale dhe qendrore ka kontribuar që Maqedonia të bëhet një deponi e egër e madhe.

Новинарка: Соња Петрушевска
Снимател: Игор Ангелов
Монтажер: Константин Атанасов

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Share