fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
malite hidrocentrali i lokalniot biodiverzitet featured

Male hidroelektrane i lokalni biodiverzitet

Male hidroelektrane su nova pandemija koja se širi Zapadnim Balkanom i predstavlja opasnost za mnogo važne i retke ekosisteme i životinjske vrste. Argumentacija protiv izgradnje ovih energetskih sistema se sve više povećava, a DOMA je razgovarao sa prof. Jelkom Crnobrnjom Isailović o tome kako male hidroelektrane utiču na gmizavce i vodozemce.

Novinar: Ivana Nikoloska
Kamera: Toni Stojanovski
Montaža: Borče Krstevski
Share