Во источниот регион се планирани 41 мала електрана. Но откако се изградија првите хидроелектрани, истражувањата од лани покажуваат дека поточниот рак веќе го нема во овој дел.

Целиот документарец „Истекува времето за спас на реките“ гледајте го ТУКА.