fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
bitolchani se gushat cekajki gasifikacija i toplifikacija

Битолчани се гушат чекајќи топлификација и гасификација


Битола е еден од градови во Македонија со најголемо загадување на воздухот, а според државните статистики го има и „црниот рекорд“ по бројот на лица со малигни неоплазми. Битолчани за време грејната сезона се молат за ветер и дожд за да го растераат отровниот облак над градот. Граѓаните со години чекаат да се реализираат ветувањата за топлификација и гасификација, коишто значително можат да придонесат кон намалување на загадувањето.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Катерина Топалова
Снимател: Сашо Доковски
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели