fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
biznis protiv priroda featured

Бизнис против природата, Турско Рудари против државата

Со изградба на мала хидроцентрала на Шталковска река која и покрај тоа што во одреден период од годината нема доволно вода, укажува дека државата продолжува со нелогичните политики за експлоатација на реките. За малку струја, се дозволува уништување на природата и се доведува во опасност нормалниот живот на жителите на Турско Рудари, коишто доколку не запре изградбата на хидроцентралата најавија тужба против државата.

Новинар: Ивана Рамаданова
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажа: Ристо Душковски

Сподели