fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
fekaliite od mogila zavrshuvaat vo pelagonija

Фекалиите од Могила завршуваат во „плодната“ Пелагонија

Фекалиите од Могила преку реката Шемница завршуваат во Црна Река и во Стрежевско езеро од коешто се наводнувааат полињата во Пелагонија. Во Могила има пречистителна станица, но жителите тврдат дека таа не функционира и дека е потребно постојано одржување. Од Општината не одговорија на прашањата за оваа проблематика. Уште поголем проблем е што никој не ја испитува водата со којашто се наводнуваат обработливите земјоделски површини.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Марија Севриева
Снимател: Тони Стојановски
Монтажа: Ристе Душковски

Сподели