fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
gostivar deponija rusino

Гостиварци – депонија Русино: Мртва трка за опстанок

Депонијата Русино сè уште го загадува воздухот во Гостивар и го прави животот неподнослив. Граѓаните се принудени да бегаат од градот кога се согорува отпадот. Тие тврдат дека поради загадувањето пчелите не произведуваат мед како порано, а поради исцедоците од депонијата добитокот воопшто не пие вода од реките. Во новата епизода од серијалот „Загадени градови“ откриваме дека постојат повеќе причини за загадувањето во Гостивар и какви промени се потребни за гостиварци да дишат чист воздух.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Тони Стојановски
Монтажа: Борче Крстевски

Повеќе на темата:

Струмица се гуши за да нè нахрани

Тетовци сè уште се гушат во сопствениот чад

Куманово три чекори напред, шест назад во борбата со аерозагадувањето

Сподели