fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ke potoneme vo otpad dodeka se izgradat regionalni deponii featured

Ќе потонеме во отпад додека се изградат регионални депонии

Со години тапкаат во место плановите за изградба на регионални центри за управување со отпад поради банални причини, а една од нив е неможноста дел од општините да се договорат кој би раководел со заедничките депонии. Неефикасноста на локалната и на централната власт придонесе Македонија да стане голема дива депонија.

Новинарка: Соња Петрушевска
Снимател: Игор Ангелов
Монтажер: Константин Атанасов
Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.
Сподели