fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e klimatska migracija featured

Климатска миграција

Фотографија од мигрантски камп, со текст: Низ светот се зголемува бројот на климатски мигранти.

Драстичните промени во климата носат со себе серизни временски неприлики, поплави, ерозии и суши и ја загрозуваат основната егзистенција на многу народи низ светот што ги условува за миграција кон север и запад.

Сподели