fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
kochani so referendum protiv malite hidrocentrali featured

Кочани со референдум против малите хидроцентрали

Локалните жители на Општина Кочани бараат референдум откако им беше скратено правото на јавна расправа да се произнесат околу прашањето за изградба на мала хидроелектрана на Мала Река. За жал државата повторно нема на барањата на граѓаните кои константно укажуваат дека со изградба на малите хидроелектрани ќе биде нанесена голема штета врз природата.

Сподели