fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
kriminal na bregovite na pchinja featured

Криминал на бреговите на Пчиња

Нервозно нè дочека чуварот на ископот на песок и чакал од бреговите на реката Пчиња кај Средно Коњари. Жителите на селото пред претставници на Државниот инспекторат за животна средина сведочеа дека се жртви на долгодишни криминални активности поради коишто се губи водата која им е неопходна за наводнување на земјоделските површини.

Новинар: Соња Петрушевска
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажа: Константин Анастасов
Сподели