fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
kumanovo tri cekori napred shest nazad featured 1

Куманово три чекори напред, шест назад во борбата со аерозагадувањето

Зимата повторно го актуелизираше проблемот со загадувањето на воздухот. Во првата епизода од серијалот „Загадени градови“ ги претставуваме причините за аерозагадувањето во Куманово и главните пречки за справување со овој проблем. Една од нив е што сè уште се користат мазут и дрва за затоплување на институциите и домовите. Енормното зголемување на цените на природниот гас ги одвраќа институциите, но и субјектите од приватниот сектор да прејдат кон овој енергенс.

Оваа содржина ја подготви Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажер: Борче Крстевски

Сподели