fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Македонија на глобалниот еколошки индекс

Минатата година се објави најновиот глобален извештај за еколошкиот индекс на држави, спроведен од Центарот за еколошко право и политики Јеил. Македонија се најде на дното на листата за повеќе категории. Каде се наоѓаме во однос на нашите соседи во регионот?
Новинар: Катерина Топалова
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажа: Борче Крстевски
Сподели