fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
annotation 22 8 7 1322

Македонските автопатишта станаа конкуренција на Дрисла

Македонија не може да се пофали со многу нови и модерни автопатишта, но дури и оние кои ги имаме наликуваат на ленти за отпадоци во големи депонии. Поради некултурата на возачите и недостигот од свест за потребата да се заштити животната средина нема автопат во земјава или патарина покрај кои нема купишта отпадоци. Институционалната негрижа односно повремените акции за чистење не помагаат да се смени оваа грда слика.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии
Новинар: Соња Петрушевска
Снимател: Борис Каевски
Сподели