fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
annotation 5

Макрадули: Владата ја носи одговорноста за загадувањето на воздухот

Ќе успее ли Владата да ја симне Македонија од листата на најзагадени држави во светот со Планот за чист воздух? Интервју со заменикот министер за животна средина Јани Макрадули. Разговараме за тоа како Владата ќе ги стимулира граѓаните да користат поеколошки начини на затоплување и како да се откажат од возилата или да ги заменат со понови, дали се толерира загадувањето од големите индустриски капацитети и дали Министерството за животна средина би поддржало целосен мораториум за градење.

Сподели