fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
od belica do pehcevo

Од Белица до Пехчево: Речната пастрмка исчезнува, турбините вртат

Граѓани и екологисти сведочат дека поради несоодветната изградба на малите хидроцентрали од македонските реки ги снемува пастрмката и други ендемски видови. Државата нема капацитет редовно да ја контролира работата на сите мали хидроцентрали и реагира само по поднесени претставки. Кобни последици по биодиверзитетот и природата во нашата земја може да има доколку нивната заштита биде препуштена на совеста на инвеститорите.  

Камера: Иван Поповиќ
Новинар: Мартин Пушевски
Монтажа: Борче Крстевски
Сподели