fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
pred izbori vozduhot smrdi na vlast se e cisto featured

Пред избори воздухот смрди, на власт сè е чисто

Најновите изуми за прочистување на воздухот се запишаа како ветување во предизборните програми. Скопје како Пекинг, воздухот и водата прв приоритет. Но, хартија трпи сè! Старо правило кај нас е дека на лист тече мед и млеко, во реалноста не е баш така. Град Скопје се пофали дека за четири години донеле 39 мерки за да делуваат на аерозагадувањето. Граѓанските организации предупредуваат плановите да се поврзани и долгорочни ако заложбите за чист амбиентален воздух се искрени.

Сподели