fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
strumica se gushi za da ne nahrani feat

Струмица се гуши за да нè нахрани

Струмица е еден од македонските градови со најголемо загадување на воздухот, иако во градот нема тешка индустрија. Кога нема ветер, мерењата покажуваат дека струмичани дишат „отровен“ воздух. Во новата епизода од серијалот „Загадени градови“ откриваме кои се главните причини за аерозагадувањето во градот што важи за главен центар за производство на земјоделски производи.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Влатко Џиковски
Монтажер: Борче Крстевски

Повеќе на темата:
Сподели