fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
tetovci se uste se gusat vo sopstveniot cad featured

Тетовци сè уште се гушат во сопствениот чад

Затворањето на „Југохром“ и на дивата депонија придонесоа да се намали загадувањето на воздухот во Тетово. Сепак, мерењата во повеќе наврати сè уште покажуваат присуство на ПМ 10 честички над дозволените граници. Во втората епизода од серијалот „Загадени градови“ ги откриваме причините за загадувањето и нудиме решенија за подобрување на квалитетот на воздухот во градот под Шара.

 

Оваа содржина ја подготви Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Влатко Џиковски
Монтажер: Борче Крстевски

Повеќе на темата: Куманово три чекори напред, шест назад во борбата со аерозагадувањето

Сподели