fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
annotation 22 8 6 12239 4

Велешани може да останат без вода за пиење

Каменоломот во Велес доби дозвола за работа од државата и покрај тоа се наоѓа во близина на домовите на велешани. Екологистите и надлежните во општина Велес се изненадени од доделувањето на дозволата бидејќи освен облаците прашина, бучавата и детонациите, честите минирања ја загрозуваат работата на филтерната станица низ која минува водата за пиење во Велес.

Видеото го изработи Инситутот за комуникациски студии.

Новинар: Владимир Тевчев
Снимател и монтажер: Иван Камчев

ПОВЕЌЕ НА ИСТАТА ТЕМА

Едвај се ослободија од топилницата, ново жариште ги труе велешани

Сподели