fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
vlasta go tolerira unistuvanjeto na trskata vo struga

Власта го толерира уништувањето на трската во Струга

Тешки последици по екосистемот на Охридското Езеро предизвикува намерното опожарување на трската која е природен биофилтер на езерото и дом за голем број животни. Оваа појава речиси секоја година се случува неколку месеци пред почетокот на летната сезона и на тој начин се расчистува теренот за различни цели.

Иако станува збор за богатство на природата кое е под законска заштита, надлежните институции не се многу загрижени за уништувањето со оглед на тоа што досега нема казни за сторителите.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Љубица Ангелкова
Снимател и монтажер: Агим Џело

Сподели