fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
vlijanie na urbanizacija

Влијание на урбанизација

Како резултат на агресивната урбанизација, во Скопје има само 12 метри квадратни зеленило по жител што е далеку под европскиот просек од 25 метри квадратни.

Vlijanie na urbanizacija

Сподели