fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
troski od budzetot za aerozagaduvanjeto

Воздухот во Македонија е сѐ уште загаден

Фотографија од девојка со маска која се движи на отворено во зима, со текст: Граѓаните во Македонија сѐ уште дишат загаден воздух.

Епидемиолошката состојба, политичката, социјалната и економската криза го заменија загадениот воздух како главна тема за дискусија во јавноста, но тоа не значи дека проблемот воздухот е решен или дека активно се работи на негово решавање.

Сподели